BSL-links

Navigatie

Over de website Inleiding in evidence-based medicine

In de gezondheidszorg wordt van u verwacht dat u beschikt over solide informatie over de oorzaken van ziekte, de waarde van diagnostische bevindingen, de prognose van de patiënt en de verwachte gevolgen van therapeutische opties. U wordt aan de ene kant overspoeld met beschikbare informatie en aan de andere kant wordt het steeds moeilijker om de juiste informatie te vinden die u daadwerkelijk nodig heeft.

Om in de lawine van informatie van wisselende kwaliteit de juiste beslissing te kunnen nemen voor de behandeling van individuele patiënten moet u een strategie hebben. Deze strategie, het werken volgens de methode van evidence-based medicine (EBM) wordt in dit boek besproken. Met behulp van deze methode maakt u keuzes die onderbouwd zijn met bewijsmateriaal uit betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek.

Inleiding in evidence-based medicine:

  • geeft op een overzichtelijke manier weer wat EBM inhoudt
  • bevat praktische tips over hoe u het beste kunt zoeken naar literatuur
  • bespreekt de moderne methoden om artikelen kritisch te beoordelen
  • biedt links naar evidence-based richtlijnen
  • geeft aan hoe u bewijs kunt toepassen op individuele patiënten
  • geeft informatie over de Cochrane Collaboration

Op deze website vind u de integrale tekst en het aanvullende materiaal bij het boek Inleiding in evidence-based medicine.

Onder het menu-item Inhoud boek staat de volledige inhoud van het boek.

Het menu-item Extra’s bevat de checklists voor de beoordeling van diverse onderzoeken die in het boek worden besproken.

Het menu-item Links bevat interessante weblinks, calculators voor het berekenen van statische parameters en zoeken in PubMed.

Het menu-item Register bevat alle registerwoorden uit het boek. Als u een woord aanklikt word u vanzelf doorgelinkt naar de paragraaf waarin het woord voorkomt.

 

Onderdeel van